merhaba herkese

bugünkü yazımız emzirme ile ilgili olacak

hepimiz biliyoruz ki anne sütü bu dünyadaki en kıymetli besin

Biz farketmesek bile gebeliğin 3.-4. Haftalarından itibaren memede süt üretimini başlatmak için değişiklikler başlar. Böylece gebeliğin 38.-40. Haftalarına gelindiği zaman memeler emzirmeye hazır duruma gelmiş olur.

Sağlıklı bir annenin emzirmesine engel olan durumlar çok kısıtlıdır. O nedenle normal bir gebelik süreci geçiren  sağlıklı annelerimiz bebeklerini kolaylıkla emzirebilir. Özellikli bir durumunuz varsa mutlaka sizi takip eden hekim size bilgi verecektir.

  • Bu konuda vereceğim ilk tüyo doğuma girmeden yarım saat önce yapılacak olan meme masajıdır. Yapacağımız bu masaj sayesinde bebek ilk doğduğu andan itibaren onu emziremeye başlayabiliriz.

Parmak uçları ile hafif dairesel hareketlerle her iki memeye yapılacak yaklaşık 5 dakikalık masaj memedeki süt kanallarını harekete geçirmeye yardımcı olacaktır.

  • İkinci önerim ise  bebek doğduktan sonraki ilk 30 dakika -1 saat arasında mutlaka bebeğin emzirilmeye başlanması gerektiğidir. Bebek herhangi bir durumdan dolayı kuvöze alındıysa veya yoğun bakıma alındıysa yani anne yanından  ayrı ise bu süreçte memelere önce dairesel hareketlerle ardından 6-12 hizasında ve 3-9 hizasında yapacağımız yaklaşık 5 dakika süren  sık-bırak hareketleri ile memeden süt geldiğini göreceğiz.(bebeğimizin ne kadar anne sütüne ihtiyacı olacağı başka postta)
  • Üçüncü önerim bebeğimiz doğdu sağlıklı emzirmeye başladıktan sonrası için her emzirmede bebeği emzirirken o yoğun susadığımız dönemde bir bardak su içmeyi asla ihmal etmeyin yakınızda birisi yoksa emzirme bittikten sonra mutlaka suyumuz içmemiz gerektiğidir.

Vücudumuz o kadar mükemmmel yaratılmış ki bir anne bebeğinin kokusunu alır almaz süt salgılatan hormonları daha da artmaya başlar.

Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın sevgili anne adayları…

tekrar görüşmek üzere ; beni takipte kalın ….

Yorum bırakın